De ce sunt studiile gratuite in Scandinavia?

De ce sunt studiile gratuite in Scandinavia?

5748892629_0893aa36a1

Dupa cum stiti, tarile din nordul Europei ( Danemarca, Norvegia, Finlanda si Suedia) ofera ‘gratuitate’ pentru studentii europeni, deci inclusiv pentru romani.

De ce acest lucru?

Motivele sunt relativ simple :

–          Aceste tari au ajuns la un nivel ridicat de trai, deci si speranta de viata este printre cele mai ridicate din lume, asadar ei au nevoie de tineri care sa munceasca si sa sustina populatia imbatranita a acestor tari.

–          Economia este una matura si stabila,  aceste tari avand cateva companii emblematice care au schimbat lumea de-a lungul anilor. Pentru ca sunt companii inovative ei cauta intodeauna oameni inovativi, mai ales pe partea tehnica, ei avand numeroase universitati tehnice care sunt considerate a fi unele dintre cele mai performante din punct de vedere calitativ si al infrastructurii.

Tarile Scandinave au fost printre singurele tarii ale lumi care si-au marit bugetul pentru inovatie si cercetare in timpul recentei crize financiare, ceea ce dovedeste puterea economica a acestor state. Si stim cu totii ca doar prin inovatie si cercetare putem sa mentinem stabilitatea economica aducand mereu in prim plan lucruri noi.

In concluzie, daca esti dornic sa profesezi in domeniile tehnice, mai ales cele ale resurselor regenerabile si in general al energiei verzi , iti permiti costul destul de piperat al vietii de acolo si esti dornic sa inveti limbi interesante, majoritatea fiind combinatia dintre engleza si germana, fi sigur ca Scandinavia e locul unde trebuie sa te afli.

Fotografie : Ken Lee

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s