Despre clasamente si alte povesti

university tables 2

Trebuie sa imi cer scuze pentru ca nu am mai avut de ceva timp activitate pe blog :), dar am fost foarte ocupat cu examenele. Asadar astazi o sa vorbim putin despre clasamentele din Marea Britanie pentru universitati.

1. The Complete University Guide 

Din punctul meu de vedere il consider unul dintre cele mai utile ranking-uri din acest domeniu din UK si cred ca toti viitorii studenti romani interesati de plecare in Marea Britanie ar trebui sa verifice aici cel putin o data fiecare universitate aflata pe lista lui scurta .

Evident ca, ei castiga din publicitate, asa ca un mare minus pe care as vrea sa il ignorati – reclamele la diverse universitati care sunt foarte sclipicioase si promoveaza diverse universitati!!

2. Push University Guide

M-am amuzat putin pentru ca ei se intituleaza “ruthlessly”, as zice sa ignorati acest amanaunt si sa va documentati in continuare despre ceea ce va intereseaza.

Site-ul este cam haotic si uneori se incarca foarte greu, dar merita sa il aveti in vedere inainte sa va pripiti in alegerea unei universitati.

Si preferatele mele – site-urile diverselor publicatii din UK

3. Guardian

4.Times

Exista o zvonistica despre aceste site-uri ca sunt partizane cu unele universitati, nu am cum sa ma pronunt in acest caz, dar sunt oricum mult mai bune decat multe agentii de recrutare de studenti din Romania, asa ca inainte sa aplicati la ei, mai bine aruncati un ochi peste clasamente, ca vorba aia nu tot ce zboara se mananca.

Alte lucruri care te pot interesa inainte sa pleci la studii in UK.

5. The Student Room

In general aici gasiti pareri pertinente legate de  nivelul educatiei dintr-o universitate si chiar despre  experienta din campus sau costurile de acolo. Sunt un milion de  studenti care vorbesc despre studiile din Marea Britanie pe acest forum.

6. BBC-ul 

Un site pe care il recomand mai mult parintilor care vor sa isi trimita copiii la studii in gimnaziu si poate si liceu.

7. QAA

Aici este raportul exact al fiecarui universitati testate de o comisie specializata in performanta si calitatea in invatamandul universitar. Asadar, cand o sa cititi povestile super interesante cum ca “Universitatea X este the best of the best dintre toate din lume ” pentru simplul motiv ca este universitatea partenera a unei agentii romanesti, verificati pe site-ul QAA sa vedeti exact punctele forte ale fiecarei universitati.

8.Unofficial Guides

Nu prea am avut ocazia sa  cercetez acest site, dar cred ca este destul de interesant si valoros pentru cei care vor sa fie bine informati despre universitatea pe care o aleg.

 

In loc de concluzie, cred ca clasamentele conteaza, desi ele nu ar trebui sa fie definitorii, important e sa alegi locul care iti place cel mai mult din punct de vedere al calitatii educatiei, al mediului, al pozitionarii geografice, al personalitatii si starii tale de spirit, pana la urma facultatea o faci cat de buna vrei tu!

Photo: Ranks

Source: http://3.bp.blogspot.com/-axHo9rPpsRQ/UFIILVAKNhI/AAAAAAAAAB4/_lqiCeVFajk/s1600/Thecompleteuniversityguide.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s