Invatam si calatorim la Sofia, Bulgaria

A pleca la studii in strainatate inseamna inainte de toate, o experienta culturala vasta pe care o poti capata. Astazi, am ales sa scriu despre o locatie care mi-a ramas in minte ca fiind un must have pentru pasionatii de istorie si cultura – Sofia.

Cu toate ca multa lume se fereste de acest oras (din binecunoscutele idei preconcepute), Sofia este de departe un oras care merita mai multa atentie in viitor. Este posibil sa imi placa asa mult capitala Bulgariei pentru ca stilul si modul lor de viata este complet diferit de cel din  Bucuresti, unde se incearca tot timpul copierea vestului. Acolo descoperit  o lume complet noua, civilizata si curata.

Primul aspect care iti sare in cale este faptul ca Sofia este un oras curat si s-ar putea sa nu observi acest lucru fiind orbit de pavajul din piatra cubica aurit de pe unul dintre cele mai importante bulevarde ale capitalei Bulgariei.

Coincidental sau nu, una dintre cele mai mari ambasade din Sofia, este cea a Romaniei, care se afla pe strada marelui nostru poet Mihai Eminescu.

Sofia este un oras extrem de interesant, pacat ca nu am reusit sa stau mai multe timp,  din orice punct al orasului vezi superbii munti Vitosha, care se inalta falnicii in luminile noptii in fiecare seara. (Se spune ca statiunile lor montane sunt mult mai frumoase si foarte bine echipate decat cele de aici, asadar ne-au intrecut si la acest capitol).

Prietenii nostri bulgari ne-au povestit ca ei iarna, dupa ce termina serviciu se relaxeaza pe cea mai apropriata partie de pe muntele Vitosha, la numai 20-30 minute distanta de centrul orasului..

Chiar daca am petrecut doar 1 zi in Sofia, recomand cu mare caldura aceasta destinatie, daca stati mai mult, nu uitati sa  mergeti iarna pe partie!! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s