INSEEC BUSINESS SCHOOL

logo-inseec-bandeau
Studiul la o Scoala de Business a devenit o buna optiune daca doresti sa ocupi o pozitie de conducere intr-un timp relativ scurt. Este binecunoscut faptul ca exista o multitudine de optiuni cand vorbim despre optarea pentru o scoala de business sau alta, dar este de asemenea adevarat ca nu toate scolile de business ofera garantia calitatii cand vine vorba despre oportunitati de joburi (reale), schimburi de studenti sau contacte profesionale cu oameni din industrie, ceea ce este foarte important in situatia financiara actuala.

Studiul la o Scoala de Business poate sa fie pasaportul tau catre o cariera de succes doar daca alegi scoala potrivita pentru tine. In continuare, vom sta de vorba cu Sylvie Hovine, reprezentata universitatii INSEEC,  scoala de business franceza cu un puternic caracter international avand campusuri in Paris, Bordeaux, Lyon, Alpes-Savoie, Monaco, Londra si Chicago.

Sylvie Hovine, responsabila pentru programele internationale si pentru recrutare lucreaza la INSEEC Business School din 2007 si astazi am discutat cu ea despre programele  oferite de INSEEC si ce face aceasta scoala asa deosebita. De asemenea, am aflat ce abilitati si skill-uri trebuie sa detina un student care a decis sa se formeze/specializeze in acest domeniu.

“Ceea ce este cel mai important la INSEEC este ca programele noastre se predau in limba engleza, asadar cei care nu stiu franceza nu vor avea o problema in a studia aici, dar de asemenea este bine de stiut ca cu cat un student stie mai multe limbi straine cu atat ii va fi mai usor sa patrunda intr-o piata destul de competitiva in domeniul business-ului.”

Ce oportunitati exista si ce porti sunt deschise pentru studenti dupa ce urmeaza un program la INSEEC?

“Noi suntem mereu alaturi de oamenii din industrie (an de an ne consolidam reteaua noastra de contacte profesionale in domeniul business-ului unde studentii apoi pot face practica ) si detinem resursele necesare de pregatire pentru viitorii lideri intr-un context international (exista foarte multe optiuni de schimburi de studenti sau de programe internationale).

Fara nicio indoiala, acesti doi factori pe care i-am mentionat mai sus fac ca universitatea noastra sa fie luata in calcul si pentru training post-universitar. INSEEC este o Scoala de Business fondata in anul 1975 in Bordeaux, Franta si dupa mai mult de 3 decenii de invatamant de calitate a devenit una dintre cele mai importante scoli de business si management din Franta. Actualmente, INSEEC s-a dezvoltat din ce in ce mai mult si isi face simtita prezenta in orase ca Paris, Lyon, Alpes-Savoie, London, Monaco, Chicago si in curand in San Francisco. Prezenta noastra in diferite tari ofera ocazia studentilor, in functie de programul pe care il urmeaza sa isi faca o parte de studii si in alta locatie decat cea aleasa la inceput.

Pe langa programele specializate in domeniul ‘International Business‘, ‘Finante‘ si ‘Marketing si Comunicare‘ – programe care pot fi urmate in totalitate in Engleza sau bilingv  Engleza-Franceza, mai exista anumite programe specifice pentru zonele unde noi avem capusuri din domeniile ‘ Arte – Cultura ‘, unde se remarca ‘Wine and Spirits Management and Marketing‘(Managementul si marketing-ul vinului si bauturilor spirtoase),  in cadru acestui programul sunt efectuate vizite in locuri ca Cognac, La Rioja si Navara printre altele.

Un alt punct forte pentru INSEEC este acela ca toti profesori de limbi strane sunt nativi si ca ai posibilitatea sa studiezi mai multe limbi straine in timpul facultatii sau master-ului.

De asemenea, un program foarte interesant este cel din domeniul produselor de lux, unde studentii au posibilitate sa petreaca un semestru in Monaco, raiul luxului, in companii ca Hermes sau L’Oreal.

Inca un lucru care face INSEEC un loc special este faptul ca majoritatea profesorilor au propriile lor afaceri, asadar ei vin si ofera studentilor informatii reale din lumea business-ului. Avand propriile afaceri ei organizeaza conferinte si aduc oameni importanti din toate domeniile relevante ca sa vorbeasca despre propriile lor experiente despre business cu studentii. Ultimul invitat a fost Alexandre Adler, jurnalist francez specializat in relatii internationale, “care a spus vorbit studentiilor despre actuala situatie internationala geopolitica.

Sylvie ne-a spus de asemenea ca o Scoala de Business trebuie sa pregateasca studentii sa lucreze impreuna. “Este important sa fii autonom evident, dar trebuie sa fi si un team-player, pentru ca munca in echipa este ceea ce o sa faci in viata de zi cu zi in viitor.” Asadar,  studentii vor iesi dupa studiile la INSEEC cu abilitatea de a prioritiza task-urile si organizarea lor pentru a maximiza eficienta, pentru ca in business cel mai important este sa fi eficient.

Studiul intr-o Scoala de Business ofera studentilor optiunea sa aspire catre posturi de inalta responsabilitate, ceea ce evident inseamna un salariu mai bun si oportunitatea de a aspira la o pozitie si mai inalta, este adevarat ca personalitatea te defineste, dar facultatea te poate forma si iti poate creiona viitorul.

Care este profilul unui candidat pentru a putea fi admis la INSEEC Scoala de Business?

In cazul INSEEC, “noi cautam oameni foarte motivati,insetati de acumularea de cat mai multe cunostinte si aptitudini.”

Sylvie ofera cateva recomandari din propria experienta, asadar ea recomanda sa nu lasam timpul sa treaca intre perioada de training si experienta reala la locul de munca. Criza este aici, dar inca mai sunt suficienta job-uri disponibile pentru oamenii care gandesc pozitiv, au suficienta cultura generala si lupta in continuare o pentru visurile lor.

Trebuie sa va spunem ca am avut ocazia sa vizitam Bordeaux si facultatea INSEEC din acest oras chiar saptamana trecuta, asadar va lasam sa va bucurati de ceea ce am gasit noi in acest minunat oras in pozele urmatoare.

Multumim dnei. Sylvie Hovine pentru atentia acordata.

P1040486

Pentru mai multe informatii va stam la dispozitie pe adresa noastra de e-mail sau o puteti contacta pe reprezentata universitatii la adresa de e-mail shovine@inseec.com .

 

 

 

 

Site-uri:

  • Site oficial INSEEC aici.
  • Site Bordeaux Wine Institute aici.
  • Site Paris Business College aici.
  • Site Ecole de Commerce Europeene aici.
  • Masters si MBA INSEEC aici.
  • Business School INSEEC aici.
  • Sup de Pub INSEEC aici (Scoala de Advertising, Comunicare si Publicitate).
  • International University Monaco aici.

This slideshow requires JavaScript.

Prezentare universitate:

Sursa: Parti din interviu au fost traduse din limba spaniola din editorialul “Mastermas.com”, scris de Paloma Tur, link aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s