Ce citim în vacanță?

Vacanța este un prilej de distracții și de relaxare prin citit…de ce nu? Am întrebat și noi în stânga și-n dreapta și am aflat ce cărți mai citesc tinerii în vacanță:-D Majoritatea aleg de obicei romane de dragoste, dar și cărți care au legătura cu aria lor profesională. Noi am făcut un top al celor mai frumoase cărți de citit în vacanță, pentru relaxarea minții:-D

1.  Rătăcirile fetei nesăbuite de Mario Vargas Llosa.

Cartea prezintă povestea de dragoste dintre Lily și Ricardo în atmosfera burgheză din Lima a anilor 50. Este un roman despre bucuria si caznele unei iubiri clandestine urmarite de-a lungul a patru decenii, pe trei continente.

ratacirile-fetei-nesabuite

2. Amy pleacă în luna de miere, de Julia Llewellyn 

Cartea prezintă povestea unei luni de miere de 5 stele în Roma, care se transformă într-o aventură cu răsturnări de situație neprevăzute.

amy-pleaca-in-luna-de-miere

3. Privind în soare, de Julian Barnes

Aceata ets eo carte tocmai bună pentru vacanță pentru că vă va pune cu siguranță imaginația la încercare.  În această carte Barnes crează propriul univers și tratează viață din perspectiva unor întrebări simple.

????????????????????????????????

4.  Casa de la malul mării, de Esther Freud

Cartea prezintă povestea unei generații ale căror preocupări le va urma pe cele ale vechii generații, dar ale căror destine le sunt modelate și transformate de destin. Aici, în sătucul de pe marginea mării, este cadrul perfect pentru o poveste de dragoste magică.

casa-de-la-malul-marii

5. Palavrăgeală pe Nil, de Mahfuz Naghib

În Palavrageala pe Nil, un cerc de prieteni se strâng în fiecare seara pe un bac de pe Nil, pentru a fuma hașiș și a discuta despre arta si absurdul existentei. Mahfuz abordeaza o multitudine de stiluri in acest microroman, de la lirismul romantic la ironia acida, cu aluzii la Egiptul antic si istoria clasica, a caror grandoare pune in evidenta, prin contrast, sentimentul de dezradacinare si pierdere in derizoriu cu care se confrunta intelectualul sofisticat si cosmopolit egiptean al vremii.

palavrageala-pe-nil

Sperăm să vă bucurați de aceste lecturi în vacanța care a mai rămas și să ne revedem cu forțe proaspete în noul an universitar 🙂

Voi ce cărți citiți în vacanță?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s