Lomonosov Moscow University

downloadUniversitatea Lomonosov din Rusia primește anual în jur de 40.000 de studenți, dintre care 4000 sunt studenți internaționali. Aria de specialități pe care le oferă universitatea este foarte complexă, cuprinzând: Facultate de Chimie, Istorie, Psihologie, Jurnalism, Economie, Fizică și Matematică. Dacă sunteți interesați să studiați la o universitate de top din Europa, aflați că Lomonosov beneficiază de dotări extraordinareatât în interiorul universității, cât și în campus. Lomonosov are o bibliotecă care cuprinde 9 milioane de cărți, dintre care aproape 2 milioane sunt scrise în limbi internaționale, iar campusul universitar este format din 1000 de clădiri, unde pot fi cazați 12.000 de studenți.

Asemănător vechiului sistem din România, Lomonosov din Rusia oferă cursuri de licență pe parcursul a patru ani, iar cursurile de masterat se desfășoară pe o perioadă de doi ani.  Cât despre limba rusă, nu trebuie să vă faceți probleme. Universitatea oferă cursuri de licență și master  în limba engleză, dar vă puteți înscrie și la cursurile lor de limbă rusă.  Mai multe informații și procesul de aplicare la universitatea Lomonosov aflați de aici.

Ceea ce mai trebuie să știți despre Lomonosov este faptul că această universitate este de 100% de stat și nu primește capital străin. Universitatea a fost fondată în anul 1755  și este situată în inima orașului Moscova. Cât despre reputația ei? Numai de bine! Universitatea de stat din Rusia este bine cotată și primește studenți internaționali pentru perioade de 6 luni sau 1 an. Așa că dacă nu sunteți 100% convinși că doriți să studiați în Rusia timp de 2-4 ani, atunci puteți opta pentru o experiență mai scurtă. În anul 2010, Lomonosov a fost plasată de revista Forbes pe locul 6 în topul celor mai bune universități din lume și pe locul 1 în rândul academiilor cu specializări multiple.

V-ar plăcea să studiați în Rusia? 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s