Cursuri, colegi noi și un mediu studențesc internațional :-)

CU-Cap-and-Gown.jpgAstăzi vorbim despre un an nou…un an nou universitar. Pentru prietenii noștrii care au ales să studieze în străinătate, luna octombrie înseamnă colegi noi veniți din toată lumea, un mediu nou, alt aer și începutul unei experiențe de neuitat 🙂 Emoționați și cu frica “șocului cultural”, noi le spunem că există câteva tips-uri prin care pot trece peste această perioadă de acomodare. 

În primul rând nu trebuie să tratați totul cu maximă seriozitate. Adică DA, ați ales să studiați în străinătate pentru o experiență în plus, pentru o viitoare carieră cât se poate de serioasă, dar nu trebuie să vă lăsați copleșiți de sentimente negative. Priviți partea bună a acestei experiențe:

  • veți întâlni tineri din toată lumea
  • vă veți face noi prieteni
  • vă îndepliniți obiectivele de carieră.

culture_shock

În plus, încercați să vă extindeți orizonturile și să nu uitați de viața socială. Asta, pentru a nu fi cuprinși de sentimentul singurătății și de dorul de casă. Faptul că ați plecat la studii în străinătate nu înseamnă că nu puteți profita la maximum de tinerețe și de distracții alături de noii colegi. Acționați inteligent, aduceți-vă aminte de ce ați plecat și fi-ți pregătiți de noile provocări: profesionale și personale.

Pentru voi începe o nouă aventură 🙂 Pentru noi, un nou an în care ne dorim să îndrumăm tineri spre universități de top unde merită să studieze și unde le facilităm procesul de aplicare prin îndrumare personalizată  ca la carte 😀 Să auzim de bine! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s