Cum te pregătești pentru o bursă în străinătate?

imagesCu toate că studiile în străinătate sunt o oportunitate pentru elevi și studenți, ele pot fi o adevărată corvoadă pentru părinți din punct de vedere financiar. Totuși, majoritatea universităților acordă burse de studiu pentru elevii și studenții eminenți. Aceste burse pot acoperii integral sau parțial costul studiilor. Pentru a primii o bursă în străinătate trebuie să începi să te pregătești din timp. Cum? Îți spunem noi 😀

  • Învață foarte bine o limbă străină. Acest lucru te va ajuta să te descurci mai bine la pregătirea aplicației pentru bursă, dar și să te descurci în conversațiile cu viitorii colegi internaționali. În plus, vei fi sigur că nu ratezi niciun detaliu din cadrul procesului de aplicare pentru bursa dorită.
  • Fii curios. Nu lăsa niciun detaliu să îți scape. Dacă vei deveni student la o universitate din străinătate va trebui să te descurci singur. Acest lucru presupune și o doză mare de curiozitate pentru a fi sigur că nu îți scapă niciun detaliu important.
  • Învață să iei inițiativă. Pentru a îți duce cu bine la îndepliniri obiectivele propuse, este bine să fii tu cel cu inițiativă. De ce? În primul rând pentru că programele de studii internaționale nu aleg studenții care învață cel mai repede un text, ci pun accent pe gândire personală, originală, capacitatea de a sintetiza și spiritul critic.
  • Demonstrează că ești serios și interesat. Există numeroase universități care includ în procesul de aplicare și un interviu. Aici, trebuie să demonstrezi că ești serios și să arăți interes față de programul de studii pentru care vrei să aplici. Intervievatorii sunt interesați și de planurile tale pe termen lung. Ce îți dorești să faci după facultate și cum crezi tu că te va ajuta programul lor de studii.

Te-ai gândit să aplici pentru o bursă de studii în străinătate? 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s