Tu ce te mai gandesti sa-ti iei?

Zilele astea suntem intr-o fuga nebuna dupa cadouri, nu stim de ce, dar totusi daruim fie ca ne place fie ca nu, la intrebarea de ce daruiesti nimeni nu a putut sa vina cu un raspuns adecvat, toti daruiesc pentru ca asa fac ceilalti (ceilalti au fost acum mult timp americanii care au impus tot felul de pseudo-traditii care sa ii umple pe ei de o groaza de bani), nu prea am auzit sa zica pentru ca ii apreciaza pe oamenii carora le dau cadouri si pentru ca dupa un an greu le rasplatesc fidelitatea sau orice alt lucru de genul acesta, ei dau cadouri pentru ca trebuie, iar dupa un an de zile sunt incapabili sa ia un cadou unor oameni cu care si-au petrecut mare parte din timp.

Indiferent ce, trebuie sa ia un cadou, dat din suflet sau nu, nu prea mai conteaza. Am devenit niste superficiali care alergam pentru toate chinezariile/bangladeshismele din marile mall-uri si magazine ale Romaniei, care ajung la noi pe un raft amarat si sa se prafuiasca, toate din nebuna nevoie de a avea, fie ca iti trebuie sau nu. In tot acest timp, 350.000 de copiii traiesc sub pragul saraciei si se estimeaza ca intre 100.000 si 200.000 mii au renuntat la scoala, peste 5000 de persoane fara adapost traiesc in capitala si probabil ca numarul creste substantial cand ne referim la restul tarii.

Asadar, in timp ce tu fugi dupa noua colectie H&M si iei bibelouri oribile din Bamboo, unul dintre cei mentionati mai sus numara zilele de cand nu au mai mancat si/sau asteapta cei 42 de lei, alocatia de la stat.

Sunt intru-totul de acord ca cei care ne conduc sunt de foarte multe ori de vina, dar cum momentan lucram si la schimbarea asta, noi suntem urmatorii responsabili de acesti oameni.

Daca am renunta la 50 lei cheltuiti pentru un moft de al nostru, noi cei care ii avem, am putea sa sustinem un copil sa isi continue studiile sau daca am asculta o poveste a unui om de pe strada am afla ca in spatele ei se ascund uneori lucruri minunate, un simplu telefon la o fundatie care se ocupa de ei le-ar putea alina viitorul.

Nedandu-le lor sansa la un viitor mai bun, ne ucidem sansele noastre pentru un viitor mai bun. Fiecare elev care abandoneaza scoala ne aduce noua, romanilor un minus in economie, pentru ca fiecare dintre ei se transpun ca o mare pierdere in eficienta economica.

Stiu ca este mai usor sa ignori decat sa vezi lucrurile cu adevarat, dar e timpul sa deschidem ochii si sa ne preocupe mai mult viata altor oameni, faptul ca dai un cadou cuiva care deja are doar pentru ca te simti obligat ca vine Craciunul si vrei sa fi mai bun, nu te face un om mai bun si cu siguranta nu ajuta pe nimeni altcineva. TU poti sa faci celelalte 364 zile din an mai bune pentru un copil/persoana a strazi, implica-te si ia atitudine!

TU CE TE MAI GANDESTI SA-TI IEI?

Dar ei?

627x0

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s