De ce sa studiezi in strainatate?

semnul-intrebarii

 

  • Studiile in strainatate iti pot spori valoarea si calitatea diplomei – Cand studiezi in strainatate, poti urma cursuri care nu exista in Romania si totusi sunt foarte importante pentru piata europeana/mondiala ( de exemplu BSc in Aviation Management, Renewable Energy, Mobile & Web Application Development si altele), toate acestea marindu-ti sansele de angajare intr-un domeniu dorit de tine, care din pacate nu exista in Romania.
  • Studiile afara iti ofera posibilitatea sa iesi din rutina academica zilnica din Romania – Vei fi cu siguranta nevoit sa te adaptezi la un nou stil de viata, un nou sistem de invatamant bazat pe alte principii decat cele cu care esti familiar. Unele programe te pot scoate din monotonia zilnica, oferindu-ti posibilitatea de a studia un semestru sau un an la alte universitati.
  • Sa studiezi afara inseamna intodeauna sa iti extinzi orizonturile si sa vezi lumea cu alti ochi – Este cunoscut faptul ca cei care s-au intors de la un program de licenta/masterat dintr-o alta tara decat cea in care s-a nascust si-au schimbat atitudinea fata de alte culturi si popoare si au lasat acolo  prejudecatile.

AbroadCollage

  • Studiile in strainatate te ajuta sa afli lucruri noi despre tine – Fiind intr-o lume cu totul noua, vei gasi lucruri cu care nu erai obisnuit atunci cand stateai in Romania si vei intalni oameni plini de idei, la un moment dat ideile lor se vor contopi cu ideile tale si fie ca e rost de un nou business sau doar despre noi perspective asupra vietii, cu siguranta iti vor aduce valoare adaugata pentru a privi viitorul cu alti ochi. Provocarile si noile aventuri de acolo te vor lasa sa descoperi noul tu (Unii studenti romani s-au dus sa urmeze un program de business in Anglia, dar au ajuns unii dintre cei mai respectati bucatari din industrai franceza, mediul de afara este construit in asa fel incat sa iti dea libertatea de a alege ce vrei sau de a te indruma spre drumul cel bun).
  • In functie de deschiderea ta asupra oamenilor – 3 sau 4 ani petrecuti in strainatate iti poate aduce o multime de prieteni noi, si ei plecati departe de casa lor. Prietenia aceasta poate sa iti aline dorul de casa si sa te motiveze sa lupti in continuare pentru scopul dorit, acela de a acces la o educatie mai buna.

header2

  • Cel mai usor inveti o limba straina, cand o auzi peste tot si o exersezi in tara respectiva. Aceasta plecare este optioma pentru invatarea unei noi limbi straine mult mai repede si mai usor (sau in Elevetia, unde poti invata Germana, Franceza si Italiana in aceelasi timp:P).
  • Pentru ca asa, vei deveni mai independent, vei intelege valoarea banului si il vei pretui.
  • Este mai bine sa pleci acum cand esti  tanar si energic, la un moment dat in viior s-ar putea sa fi prins de un anumit loc!
  • In final, pentru cei care inca mai iubesc Romania, cu siguranta cativa ani in strainatate pot aduce mai multe beneficii decat ai crede. La intoarcerea ta in tara tu poti fi schimbarea pe care cu totii ne-o dorim.

Si ca recomandare dupa citirea acestui post, va sugerez sa va uitati  sau/si sa  cititi Papillon (Despre film pe IMDB si despre carte pe Wikipedia si cartea aici) de Henri Charriere.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s