De ce universitatile de top din Romania nu sunt de top?

Si nici nu o sa fie :).

Motivele ar fi multe, dar am sa incerc sa sintetizez totul in acest scurt post.

Universitatea Bucuresti

Pentru ca nu au bani? – Minciuni

Pentru ca nu au management-ul necesar  -Adevaraciune, sunt putine universitati (spre niciuna) care  au management-ul necesar pentru performanta. In general sunt oameni pusi politic care trebuie sa manipuleze masele cum trebuie. Pe nimeni nu intereseaza educarea romanilor, pentru ca niste oameni prosti vor vota intodeauna cu alti prosti sau cel putin asta este parerea mea care se confirma o data la 4-5 ani:P.

Pentru ca universitatile nu comunica cu mediul de afaceri – Adevaraciune, in afara de multele concursuri si conferinte si idei super inovatoare de evenimente pe care le realizeaza universitatile in parteneriat cu mediul de afaceri nu ii prea vad sa se intalneasca la masa rotunda si sa discute despre adevaratele probleme ale mediului academic si adevaratele cerinte ale mediului de business. Si asa ne bulucim toti la ASE si Drept si Stiinte Politice, Geografie (!?!?!?) ( Management/Administrarea afacerilor (cam cate afaceri de succes realizate de romani stiti voi? hmm…), la facultati particulare  si iesim toti (mii de oameni) cu diplome de economisti chiar daca piata are nevoie de cateva sute si apoi ne plangem ca nu avem job-uri, evident cercul acesta vicios continuand pana la infinit.

Nu spun ca nu trebuie sa iti urmezi visul si sa faci facultatea mult dorita (oamenii care stiu ceea ce vor si lupta pt ceea ce vor vor reusi mereu indiferent de competitie), dar totusi sa ne mai uitam si in jur, nu suntem nici Germania, Marea Britanie sau Statele Unite ca sa putem spune ca oportunitatile sunt de toate felurile si trebuie sa facem mereu ceea ce ne dorim. Realitatea e mult mai dura…

Te uiti in stanga, te uiti in dreapta, avem nevoie de 5000 de economisti pe an? NU! Atunci nu scoatem 5000 de locuri la taxa complet aiurea doar ca sa ne imbogatim!

Pentru ca nu facem cercetare – Adevaraciune

Pentru ca nu inovam/cream lucruri – Adevaraciune

Pentru ca curicula este foarte veche/neactualizata si comunista – Adevaraciune, baga 10 matematici in 3 ani de Mate-info si apoi se duc la interviu si nu stiu sa foloseasca Excel-ul, dar stiu Metoda Gauss!!

Altele – camine mizerabile cu igrasie, sobolani, nesimtire, laboratoare neechipate, sali de clasa mizere, profesori ramasi in comunism.

Asa ca…pana cand nu se va crea masa critica care sa schimbe lucrurile astea (adica niciodata) o sa ramanem sa tot citim texte de 2 lei despre universitatile de TOP (probabil in comparatie cu Zimbabwe) din Romania.

Pentru igrasie, mucegai si alte detalii, mergeti la Mate-info din prestigioasa Universitate din Bucuresti

Ideea mi-a venit dupa ce am vazut titlul urmatorului articol (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18090765-spun-universitatile-top-din-romania-primesc-sau-nu-admitere-absolventi-fara-bacalaureat.htm) – m-am prapadit putin de ras. Iar tema articolului – …

Photo credit – http://www.studentie.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s