Cum mi s-a parut Ielts-ul!?

images

In principiu destul de simplut.

L-am dat chiar pe 1 Martie anul acesta. Imi pare rau ca va povestesc asa tarziu.

La listening chiar a fost foarte simplu, niciodata nu am ramas in urma, mi s-a parut ca textele au fost de bun simt. Cred ca unul dintre lucrurile importante la acest examen este sa fii odihnit.

Apoi a urmat Reading-ul, aici in dulcele stil clasic am facut cele mai mari prostii ever. La textele cu fill in eu am pus de la mine si am observat abia la sfarsit ca aveam cuvintele intr-un cadran. Timpul este destul de scurt si mai mult trebuie sa faci skimming si scanning decat sa citesti totul incet ca sa intelegi. Cu siguranta acesta proba mi s-a parut cea mai dificila dintre toate. MARE GRIJA AICI, EU CREZUSEM CA AM TIMP SA IMI TREC RASPUNSURILE PE FOAIA DE EXAMEN DUPA PROBA DE READING, EXACT CA LA LISTENING, DAR NU AVEAM VOIE, ASA CA AM TRANSFERAT IN MARE GRABA!!

Writing-ul(Proba 1)…, am avut un grafic cu cresterea populatie si estimarea cresterii populatiei din mai multe orase ale lumii. Personal, mi s-a parut ca nu prea sunt multe de scris la proba asta. Aici se puncteaza mai bine daca folosesti cuvinte pompoase si structuri complexe…am incercat eu cat am putut, dar mai mult am aberat…

Writing-ul(Proba 2)…, am avut de comentat, din pacate am uitat despre ce. Nimic iesit din comun.

5 ore mai tarziu am avut si Listening-ul la British Council. O doamna foarte simpatica (romanca), cu un accent splendid m-a intrebat mai multe lucruri despre mine, apoi am vorbit despre o tema anume.  A fost destul de bine. Aici important este sa ramai calm si sa iti alegi cuvintele potrivite. Sa nu faci foarte multe pauze si sa nu zici aaa…aaa.

Nota bene: Eu nu m-am pregatit in mod special pentru acest examen, cred ca nu mai avusesem o convorbire de ceva timp in engleza, asa ca aveti incredere in voi!

Notele au fost decente :

  • Listening – 9
  • Reading – 6.5 – slava domnului
  • Writing – 7
  • Speaking -7
  • Total – 7.5 🙂 – chiar daca nu da 7.5 🙂 !

p.s. Stiati ca romanii au unele dintre cele mai bune rezultate din lume la testul IELTS? 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s