Pleaca la studii in strainatate cu un mini bagaj de cunostiinte

mini bagaj de cunostiinte

Da, decizia nu este usoara, stim. Dar odata ce te-ai hotarat sa mergi la studii in strainatate si ai fost admis la o universitate, trebuie sa stii cateva lucruri… sau cum am spune noi: sa ai  un mini-bagaj de cunostiinte (inafara de cel plin cu haine, accesorii, etc). Pentru ca da, nu doar hainele conteaza. 

Pleaca la studii in strainatate cu un mini bagaj de cunostiinte

Poate vor parea lucruri banale, dar nu multa lume tine cont de ele, dar profesorii si mai ales tinerii din strainatate pun mare accent pe aceste lucruri.

  • Integreaza-te – da, ai ras… e ok, acum hai sa iti explicam. Nu este atat de usor sa te integrezi in anumite grupuri in special cand vorbim despre grupuri formate din studenti internationali – deci automat vorbim despre culturi diferite, obiceiuri siiiii… conceptii diferite, unele gresite ce-i drept. Fii prietenos/a si nu lasa loc de interpretari. Invata si cateva fraze cheie pe care stii ca le folosesc tinerii din tara in care mergi.
  • Informeaza-te – nu doar despre cursuri si tot ce tine de invatamant, ci si despre localuri dragute si prinde din zbor cate putin din viata sociala din tara respectiva. A pleca la studii inafara tarii nu inseamna sa renunti complet la viata ta sociala.
  • Fii chibzuit/a – banii pentru un student sunt o resursa limitata. Aplicatiile te ajuta si de data asta. Sugestia noastra este Lemon Wallet. Noi am folosit-o si este super sigura :-).
  • Esti student/a – PROFITA – nu uita sa iei un card international de student, pentru ca te va scuti de numeroase cheltuieli si vei obtine reduceri la: transport, cazare si distractie.

international student card

 

  • Fii atent/a – da, stim – alta regula “ca la mama acasa”, dar ai grija de actele tale. Stai cu ochii pe pasaport, mai ceva ca pe portofel. Banii ca banii, dar sa ramai intr-o tara straina fara acte…. AUCH… not funny :-(. Mai bine lasa-l in camera, nu il cara tot timpul dupa tine. PS: Suntem patiti… don’t ask :-))
  • Harti, harti si iar harti – da, ai nevoie de harta intr-un oras nou. In primul rand ca in weekend ar fi dragut sa vizitezi una, alta, cel putin in prima parte a semestrului, cand inca mai ai timp :-). Ca sfat, cumpara hartile din orasul pe care il vizitezi. Nu toate hartile din librariile din Romania sunt actualizate cu anumite puncte de distractie.

Daca mai ai si tu alte tips-uri mici, care i-ar putea ajuta pe studentii plecati la studii in strainatate, nu ezita… lasa-ne un comentariu :-).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s