Scoala de balet si arta coregrafica Rambert – Londra

 rambert school plec la studii5

Asa cum ne place noua cel mai mult, am impletit vacanta ce tocmai a trecut cu putina munca si am facut o vizita la Scoala de Balet si Arta Coregrafica Rambert din Londra, pentru a aduce cateva informatii pasionatilor de dans si coregrafie. Prietena noastra Madalina ne-a adus din Londra informatii proaspete, pentru viitorii dansatori si coregrafi. 

Scoala de balet si arta coregrafica Rambert – Londra

Dacadoriti sa aplicati la ciclul de licenta sau master, trebuie sa stiti ca admiterea la Universitatea Rambert se face si pe baza de proba practica, care este de altfel extrem de importanta. Taxa de inscriere este de 50 de lire, iar proba de dans se realizeaza in grup. In functie de ceea ce prezentati vi se poate cere  si o proba practica individuala, asa ca trebuie sa fiti foarte bine pregatiti si pentru o astfel ce “cerinta-surpriza”. Pe website-ul oficial nu se specifica asta, dar am avut surpriza cu unul dintre studentii pe care i-am pregatit pentru admitere la aceasta universitate :-).

Pentru anul 2015 taxa de studiu este de 5.825 de lire, dar se aplica reduceri, asa ca cel mai bine verificati sectiunea de taxe ale universitatii, pentru a vedea exact unde va incadrati (in functie de venit, tara de provenienta, etc).

Cel mai mult mi-au placut conditiile in care se pregateau studentii acolo. Salile de dans sunt 100% profi.

rambert school plec la studii

Un alt aspect des intalnit la universitatile din strainatate este acela ca isi pregatesc studentii pentru ce ii asteapta dupa facultate, adica realizarea de spectacole si dansuri care mai de care mai complicate. In sala de antrenament e usor ca student, esti protejat de profesori si nu ai parte de critici din partea spectatorilor, care se pricep la dans sau nu. Aici, se organizeaza periodic spectacole care ii pun pe tineri fata in fata cu ceea ce inseamna de fapt sa fii performer cu norma intreaga.

Ca invitat, am avut privilegiul sa asist la o ora de dans contemporan si sa fiu studenta din nou pentru 90 de minute. 

Nu a fost usor in sala de antrenament si nu am avut parte de menajari, asta a fost de altfel si cerinta mea. Poate ca nu mai sunt nici eu atat de obisnuita cu antrenamentele intense din sala de dans, dar mi s-a parut diferit de ceea ce experimentasem la orele de arta coregrafica din Romania. Disciplina era la ea acasa, iar studentii erau incurajati sa vina cu idei si sa isi puna amprenta asupra artei, in special atunci cand existau solo-uri.

La Rambert School of Ballet and Contemporary Dance studentii sunt incurajati sa vina cu idei si sa isi puna amprenta asupra artei. 

rambert school plec la studii2

 Una dintre avantajele acestei scoli de balet este faptul ca vizeaza o dezvoltare holistica a studentilor. In arta, nu doar tehnica este importanta, ci si viziunea artistului, cunostiintele sale despre sfera in care activeaza si pasiunea. Directorul artistic si cea care participa si la auditiile viitorilor studenti este Ross McKim, o coregrafa exceptionala, recunoscuta nu doar in Europa, dar si citata inclusiv in presa internationala:

“…simple finely controlled and effective choreogoraphy. …McKim unerringly finds a choreographic simplicity, a mature and intelligent understanding… …While there are choreographers of his stature contemporary dance should have an assured future.”
Nicholas Drumgoole, The Sunday Telegraph

“…the excellent Moving Visions …Moving by name and moving by nature, Ross McKim’s spiritually uplifting group of dancers from Rambert School.”
Stephanie Ferguson, Yorkshire Post

“…small oases of hope and beauty in a world filled with gall.”
Karen Mark, Evening News, Edinburgh Festival.

rambert school plec la studii4

Daca doriti o cariera in domeniul dansului contemporan, cred ca scoala Rambert din Londra este o optiune viabila, chiar si din punct de vedere al costurilor. In universitatile de arta din Statele Unite, preturile depasesc pe alocuri chiar si 10.000 – 15.000 de dolari pe an la care se adauga si costurile mai mari pentru transport, etc.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s