Ce spun studentii despre procesul de cautare al unei universitati din strainatate?

books-1012088_960_720

Procesul de cautare al unei universitati incepe de fapt cu tara in care studentul doreste sa calatoreasca, nu neaparat cu o specializare anume sau cu numele unei facultati. 83% dintre studentii care aleg sa studieze in strainatate incep cautarile avand deja in minte o anume tara. 

Acest aspect este cu atat mai important, cu cat spune multe lucruri despre modul in care se raporteaza tinerii la aceasta decizie.

Conteaza tara in care studiez sau ce anume studiez? Procesul logic, spunem noi, ar trebui sa inceapa cu “ce anume iti doresti sa studiezi” urmand apoi sa alegi universitatea care intruneste asteptarile tale din punct de vedere profesional si care iti poate garanta intr-o oarecare masura un loc de munca.  Tara… da, conteaza, atat din perspectiva financiara, dar si de securitate, dar nu ar trebui sa fie factorul cel mai important de decizie.

Din infograficul de mai jos poti afla ce alti factori mai stau la baza alegerii unei universitati pentru majoritatea tinerilor care decid sa studieze in strainatate 🙂

applying-to-study-abroad-what-students-said_51d1abd861cba_w1500

Sursa infografic: http://visual.ly/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s